Reagirao i nastavnik koji se sumnjiči za slanje eks*licitnih fotografija: Ovo zavjera, iza svega stoji direktorica škole Zehida Bihorac-Odobašić

Nastavnik u Prvoj osnovnoj školi u Velikoj Kladuši Enver Muratović javio se redakciji nakon objave teksta u kojem ga roditelji sumnjiče da je slao ek*plicitne fotografije učenicima.

Inače, kako smo objavili o ovom slučaju u dva navrata, istragu vodi Tu*ilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Muratović, pak, tvrdi da je ž*tva zavjere, te da se zna identitet učenika koji je napravio više lažnih profila odraslih ženskih osoba kojima je on slao fotografije. Osim toga, on tvrdi da iza ove af*re stoji direktorica škole Zehida Bihorac-Odobašić, piše klix.ba.

“Radi se o učeniku 9. razreda. Njega su direktorica i pedagogica uvodile u kancelariju, najzad on je priznao i policiji da je izmislio tri-četiri lažna ženska profila punoljetnih osoba”, tvrdi Muratović. Negira i da je slao fotografije na pomenute lažne profile, nego da je njegov mobitel zloupotrebljen u školi, iako roditelji posjeduju njegove fotografije a koje su ustupili i pojedinim medijima.

“Možda je moja greška što sam po razredima gdje sam držao nastavu ostavljao telefon da se puni, jer mi je bila slaba baterija. Ja sam odlazio u druge razrede po dva-tri časa, dok se telefon ne napuni i vjerovatno je neko uzimao moj telefon i slao u moje ime”, objašnjava kladuški nastavnik.

Naveo je da je jučer oko 16 sati dao svoju izjavu u Policijskoj stanici Velika Kladuša u kojoj je detaljno objasnio motive i povode ove af**re. Dodaje da je policija dječaku koji je, kako tvrdi, autor lažnih ženskih profila policija oduzela mobitel radi istrage.

Tvrdi da mu je sa lažnog profila “Lara Prlić” bila najavljeno šta će mu se desiti. Muratović je ubijeđen da njegove nevolje, pa i ova ima veze sa direktoricom škole koju je 2016.godine kao predsjednik komisije za javne nabavke prijavio tu*ilaštvu zbog jednog javnog tendera.

Bihorac-Odobašić u izjavi ističe kako institucije države treba da rade svoj posao profesionalno po svakoj prijavi, pa i po ovoj, piše klix.ba.

“Bespotrebno je i nekorektno krivca za svoje lične i eventualno nečasne radnje tražiti u drugom”, kaže direktorica Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši.

Izvor:usn.ba

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI