LIKVIDIRALI PENZIONERE ZBOG 10 EURA I SVE PRIZNALI

Tinejdžeri iz kuće Salke i Fatime Đogić odnijeli 10 eura, malo nakita, laptop i TV te se nekoliko sati vozali u njihovom autu.
Supružnici Salko (75) i Fatima Đogić (70) preksinoć su brutalno likvidirani u svojoj kući u naselju Šumatac u Velikoj Kladuši. Tijela je pronašao Salkin brat Rasim.
Tragovi borbe 
Zbog ovog stravičnog zločina lišena slobode su dvojica dječaka E. Đ. (15,5), koji je rođak nastradalih, i T. S. (16). Počinioci ovog djela, također, žive u ovom naselju. Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, u kući je izvršena premetačina, a u prostorijama su istražitelji zatekli dosta krvi i tragova borbe.

Mještani šokirani saznanjem o svirepom događajem. 
O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici penzionere likvidirali lopatom i šrafcigerom!
Nakon toga su iz kuće odnijeli 10 eura, malo nakita, laptop i TV te su se nekoliko sati vozali automobilom Đogića. Tinejdžeri u vozilu su ostavili i mnoštvo tragova koje su istražitelji prikupili.
Vozilo je pronađeno u blizini kuće  supružnika, a momci su lišeni slobode nedaleko od mjesta zločina. Prema riječima mještana, radi se o tinejdžerima koji su postali problematični nakon što su krenuli u srednju školu. Jedan od njih je, kako su nam kazale njihove komšije, nedavno protjeran iz Amerike.

Rasim Đogić: Pronašao tijela
Priznali zločin
Iza Đogića ostala su petorica sinova koji žive u inozemstvu. Kako saznajemo, dvojica su u Americi, dvojica u Italiji i jedan u Belgiji.
Salih radni vijek je proveo u Sloveniji, gdje je stekao i penziju.
Maloljetnici saslušani su u policiji, a, kako saznajemo, u potpunosti su priznali zločin.

Elvedin Đogić: Policija je potvrdila ono najgore

Salku i Fatimu svi su voljeli

Na mjestu zločina zatekli smo i Elvedina Đogića, rođaka nastradalih supružnika.

– Salko i Fatima su bili fini ljudi, svi su ih voljeli. Salko je bio rođak mog oca, on je bio bolestan čovjek, takoreći invalid, ali ne 100-postotni. Ovo je velika tragedija. Ne pamtimo da se ovakvo nešto ovdje desilo. Zvali smo ih, a oni se nisu javljali, jutros smo zvali Hitnu pomoć da provjerimo da im se nije nešto desilo, na kraju smo zvali policiju, da bi oni potvrdili ono najgore – kazao je Đogić.

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI