BUŽIM PRED SKORI POČETAK IZBORNE KAMPANJE I UTRKU KANDIDATA ZA OPĆINSKOG NAČELNIKA

– Prema odluci Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine prijevremeni izbori za načelnike i gradonačelnike devet općina i gradova u Bosni i Hercegovini bit će održani u nedjelju, 17. februara 2019. godine. Sa prostora Unsko – sanskog kantona na prijevremene izbore izlaze građani općina Bosanski Petrovac i Bužim. Izborna kampanja zvanično počinje drugog i traje do šesnaestog februara. Kako teku pripreme za predstojeće prijevremene izbore u Općini Bužim razgovarali smo sa sekretarom Općinske izborne komisije Nurijom Bajraktarevićem i vršiocem dužnosti načelnika Nedžadom

BUŽIM, 28. januara – Prema ovjerenim kandidatskim listama Centralne izborne komisije BiH, za poziciju načelnika ove općine utrkivat će se tri kandidata i to: Mersudin Nanić iz SDA, te nezavisni kandidati Nedžad Kudelić i Izudin Bosnić.

U Općinskoj izbornoj komisiji ističu da nakon što su zvanično obznanjeni kandidati, pripreme za izbore teku prema planu i preporukama Centralne izborne komisije.

Za provođenje prijevremenih izbora Općina je osigurala sva potrebna financijska sredstva u iznosu od 44. 400 maraka, izvršene su sve obaveze i prema Centralnoj izbornoj komisiji u iznosu od 6. 400 maraka.   

Kako bilo, Bužimljanima je ostalo oko dvadeset dana da razmisle i da 17. februara odluče koji od tri kandidirana zvaničnika će Općinu Bužim voditi do narednih redovnih lokalnih izbora 2020. godine.

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI