STRAŠNA TRAGEDIJA U SARAJEVU: Tinejdžer poslije treninga u teretani POPIO AMINOKISELINU, dobio gušenje i UBRZO PREMINUO

Tinejdžer kojeg su svi poznavali na Dobrinji po izradi izuzetnih murala, sestrić je Aide Korman, poznate sarajevske dizajnerke, koja je potvrdila da je bio alergičan na mlijeko.

Šesnaestogodišnji učenik Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu tragično je preminuo nakon korištenja aminokiseline poslije treninga u teretani.

Prava drama odvijala se preksinoć u zgradi u sarajevskom naselju Dobrinja u kojoj je mladić živio s roditeljima. Maloljetnik koji je imao astmu, nakon upotrebe aminokiseline, dobio je alergijski napad i umro usljed gušenja.

Ljekari Hitne pomoći pokušali su ga reanimirati, ali 16-godišnjaku nije bilo pomoći.

Uzeo lijek

Tinejdžer kojeg su svi poznavali na Dobrinji po izradi izuzetnih murala, sestrić je Aide Korman, poznate sarajevske dizajnerke, koja je  potvrdila da je bio alergičan na mlijeko.

– Aminokiselinu mu je dao drug, on nije pročitao upustvo i nije znao da je amonokiselina na bazi mlijeka. Čitava grupa tih dječaka zajedno je išla u teretanu, tamo su kupovali, nisu se valjda dovoljno dobro informisali i poslije vježbanja su to popili. Njemu je aminokiselina, pošto je na bazi mlijeka, odmah uzrokovala napad astme i gušenje – rekla je Korman.

I pored velike tragedije, Korman je smogla snage da za Avaz ispriča da je njen sestrić preksinoć nakon teretane stigao kući, te da mu je sestra koja ga je dočekala, vidjevši da je dobio napad, dala “ventolin” koji koristi za astmu.

Izgubio svijest

– “Ventolin” mu nije pomogao i onda su krenuli prema Hitnoj. Dok su ljekari došli, on je već pao u haustoru i izgubio svijest. Ljudi iz Hitne su sat i po pokušavali da ga ožive – kroz suze je rekla Korman.

Dodala je da je njen sestrić bio dječak koji je imao zdravstvenih problem, ali da zbog aminokiseline mogu stradati i odrasli muškarci kojima otkaže srce.

– Postoje opasnosti od korištenja aminokiselina. Treba upozoriti ljude na sve te suplemente koji se koriste u teretanama – upozorava ona.

Izvor: slobodna-bosna.ba

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI