Kladušanin Elvir Bilić, prvi bodyguard sa licencom IBA-e u USK-u

Kladušanin Elvir Bilić (24 godine) nedavno je uspješno završio IBA-in tečaj, čime je postao prvi tjelohranitelj (bodyguard) u Velikoj Kladuši ali i na USK-u po licenci poznatog IBA (International Bodyguard Association). Elvir koji već šest godina radi kao zaštitar na području velikokladuške općine, odlučio je da unaprijedi svoje znanje i vještine, pa je upisao IBA-in tečaj i uspješno ga završio tako da mu se trud u konačnici isplatio jer je sada jedan od članova svjetskog brenda kada je u pitanju oblast zaštite važnih osoba.

„Ovo priznanje mi uistinu puno znači, posebno jer sam prvi u Velikoj Kladuši i USK-u s ovom licencom. IBA mi je ponudila jako dobar nivo praktične obuke i znanja. Prošao sam kroz teške psihičke i fizičke pripreme koje su mi se na kraju i isplatile“, kazao nam je Bilić.

Bilić je uspješno apsolvirao osnovni tečaj koji mu ubuduće otvara vrata vrhunskih tjelesnih čuvara.

Inače, Bilić je i trener u Karate klubu „Fudokan“ iz Velike Kladuše i veliki zaljubljenik u borilačke sportove. Ranije je bio i pomoćni trener u Kickboxing clubu „Isak“.

IBA (International Bodyguard Association) je osnovna 1957.godine u Parizu . Njen osnivać je bio major Lucien Victor Ott, veteran i višestruki dobitnik odlikovanja Francuske vojske. IBA je međunarodna organizacija koja pripadnike državnog , vojnog i civilnog osiguranja obučava u vrhunsko pripremljene tjelohranitelje.IBA je najstarija bodyguard škola u svijetu iz koje su potekli prvi školovani tjelesni čuvari. Ujedno je i najrasprostranjenija jer ima poslovnice u preko u 65 zemalja. Njene programe je verificirao FBI i usklađeni su sa standardima Europske Unije.

Izvor:radiovkladusa.ba

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI