(VIDEO) Todorovnjan nastupa u najbrutalnijoj borilačkoj vještini na svijetu

HAMILTON/CANADA – Profesionalni kickboxer i MMA borac Denis Purić, porijeklom iz Velike Kladuše, konkretnije, iz Todorova, nastupit će za dva dana u Kini na MAS Fight priredbi u meču s posebnim pravilima protiv borca iz Burme Byatke. Byatka ili Byaggha dolazi iz najbrutalnije borilačke vještine na svijetu naziva Lethwei (umjetnost devet udova) u kojoj su ruke omotane samo bandažom i gdje su dozvoljeni udarci glavom! Lethwei je zapravo burmijska borilačka vještina golim šakama i borba protiv borca koji dolazi iz te zemlje svakako je veliki izazov za Krajišnika Denisa Purića.                                                        

Inače, pravila su da se meč radi u samo jednoj rundi koja traje devet minuta, bacanja su dozvoljena, ali nema borbe na podu, nema sudija i moguće je jedino pobijediti nokautom! Tri nokdauna se smatraju nokautom, a ukoliko niko nije nokautiran nakon devet minuta borba je neriješena.

U glavnoj borbi večeri u kineskom Makau sastaju se 218 cm visoki Hong-man Choi i 176 cm visoki Yong Li. Denisu želimo svaku sreću u Kini i predlažemo pogledati video zapis kojeg smo snimili u Hamiltonu prije nešto više od tri godine. Esad Š.

Izvor:reprezent.ba

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI