SNIMKE STRAVE U TURISTIČKOM RAJU: Venecija je pod vodom, POGINULO 6 LJUDI

Loše vrijeme koji je u nedjelju zahvatio Italiju odnio je šest života i prouzrokovao zatvaranje mnogih škola, a voda je u Veneciji dostigla rekordni nivo

Dvije osobe su izgubile život kada se drvo srušilo na njihov automobil nedaleko od Rima, a još jedna osoba je poginula na sličan način u Teracini, na obali južno od Rima.

Mladić je poginuo kada je na njega palo drvo nasred ulice u okolini Napulja, saopštile su vlasti, a starija je osoba smrtno stradala od pada komada fasade na sjeverozapadu, blizu Savone. Još jedna osoba se vodi kao nestala.

Oko tri četvrtine Venecije poplavljeno je pošto je jak vjetar podigao nivo vode do 156 centimetara, saopštili su zvaničnici

Thumbnail

Venecija je poznata po poplavama kada jaki vjetrovi duvaju u vodu iz laguna, a kako se navodi, jučerašnji nivo vode najviši je od decembra 2008. godine, prenosi AP.

Posljednji put nivo vode je dostigao 160 centimetara u decembru 1979. godine.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brunjaro izjavio je da je niz podvodnih barijera podignut u laguni zvanoj Mojsije, koja bi trebalo da spriječi poplave.

Prema njegovim riječima, taj projekat se već dugo planira, a naveo je da je tražio i hitan razgovor s premijerom Conteom kako bi mu predočio važnost projekta kojim bi se spriječilo podizanje nivoa mora.

Piazza San Marco, Venice

Piazza San Marco, Venice, northeast Italy today, October 29! Report: @Comune di Venezia

Objavil/a Severe Weather Europe dne Ponedeljek, 29. oktober 2018

slobodna-bosna.ba

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI