Lociran organizator ubistva dvojice policajaca.Citav MUP na nogama svi tragaju za Njegoslavom Milinkovićem covjekom koji je vec ranije imao vatreni obracun sa policijom

Pojedini bh. mediji su večeras objavili informaciju da je izdata potjernica za glavnoosumnjičenim Njegoslavom Milinkovićem, u slučaju ubistva dva sarajevska policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Oni su, u objavljenim tekstovima, napravili kraći rezime dešavanja iz ljeta 2016. godine kada je policija na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe BMW-a na Ilidži.Tada je došlo je i do pucnjave u kojoj je bilo ranjenih. Jedan od osumnjičenih Savo Petričević tada je teže povrijeđen, koji je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, dok su Bojan Košarac i spomenuti Njegoslav Milinković ispitani, a Sud Bosne i Hercegovine im je odredio jednomjesečni pritvor.

Ove godine 12. juna u Istočnom Sarajevu je uhapšen 21 automafijaš i među njima je bio i Milinković.

Upravo Milinković je, prema nezvaničnom pisanju Patrije, glavnoosumnjičeni u slučaju ubistva dva sarajevska policajca. On se već javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se, navodno, nalazi na Zlatiboru.Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Suvadu Kuldiju, glasnogovornicu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koja je kratko odgovorila:

“Tu informaciju ne mogu potvrditi, ali se nastavljaju aktivnosti na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela”.

Na naše pitanje koliko je osoba privedeno na informativne razgovore koji se mogu dovesti u vezi s ovim krivičnim djelom, Kuldija je dodala:

“Više osoba je privedeno i mogu potvrditi da se s njima radilo u periodu iza nas”.

Podsjetimo, Davor Vujinović i Adis Šehović su ubijeni u sarajevskom naselju Alipašino Polje u petak ujutro u 4:22 sata.

Sahrana Vujinovića obavit će se na sarajevskom groblju Sveti Josip u ponedjeljak u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na mezarju Buća Potok istoga dana u 14.30 sati. U 10:30 sati obavit će se zajednička komemoracija ubijenim policajcima.

Vlada Federacije BiH na telefonskoj sjednici donijela odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar, proglasi za Dan žalosti u ovom entitetu zbog ubistva dvojice policajaca.

Izvor:robija.info

PODIJELI NA DRUSTVENIM MREZAMA:
20

FACEBOOK KOMENTARI