Elvira Abdić-Jelenović najavljuje povećanje primanja vijećnika jer smatra da za svoj rad trebaju biti više plaćeni

Dok se građanima uvode novi nameti, ukidaju beneficije i pogodnosti, stopira sa kapitalnim projektima poput završetka zgrade Doma kulture i da ne nabrajamo više, predsjednica Laburističke stranke na 13. sjednici Općinskog vijeća, održanoj u četvrtak 26.10.2017,  se žali kako su dnevnice za radna tijela ili komisije preniske i da ih treba povećati, jer, kako navodi, oni sav svoj rad moraju naplatiti shodno svome znanju, trudu i zalaganju.

Kako bi se građani Velike Kladuše, a i predsjednica laburističke stranke, podsjetili o trenutnim primanjima i pogodnostima vijećnika i vijećnica preporučujemo da pročitaju naš članak iz aprila tekuće godine, u kojem smo jednostavno izračunali prosječna primanja velikokladuških vijećnika, odnosno vijećnica, koji su najplaćeniji na području USK i šire, što je u jednu ruku i rezultat Odluke o izvršenju budžeta koju je usvojila vladajuća većina.

U izvještaju o izvršenju budžeta vidljivo je da je punjenje budžeta manje za 10% u odnosu na prethodnu godinu, dok su izdaci za plaće uposlenika i dnevnice veći za 200.000,00 KM.

Izvor: vkportal.ba

Podijeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *